telefón facebook google + youtube
logo

Blog

03.01.2017

Porovnanie založenia svojpomocne VS založenie s našou spoločnosťou.

Založenie s.r.o. s nami VS svojpomocne

Vypracovanie dokumentov:

ako prvé musíte mať vypracované dokumenty, pri založení s.r.o. s nami, Vám kompletnú dokumentáciu vypracujeme už v cene založenia s.r.o. a Vy sa o nič nemusíte starať.

Vypracovanie dokumentov:

budete si musieť sadnúť za počítač a hladať pracne všetky vzory dokumentov, môže sa stať, že niektoré vzory už nebudú v súlade so súčasnými zákonmi a stane sa Vám že sudca celé podanie zamietne. Ak sa Vám aj podarí nájsť správne vzory dokumentov, je potrebné ich upraviť a všade dosadiť Vaše iniciály a skontrolovať každý článok aby Vám neskôr nevyrobil problémy.

Podanie žiadosti na živnostenský úrad:

nami vytvorené dokumenty len podpíšete a overíte na nich podpisy (stačí na matrike, je to lacnejšie) a následne nám ich zašlete nascanované alebo poštou. Aj táto služba je už v cene založenia s.r.o. a môžte si dať zapísať neobmedzený počet voľných živností, všetky budú zdarma. Pokiaľ si zvolíte aj viazané alebo remeselné živnosti suma za ne je len 7,5 €. Ostatné vybavíme za Vás

Podanie žiadosti na živnostenský úrad:

keď už máte dokumenty vytvorené, s overeným podpismi, môžte sa vybrať na živnostenský úrad, kde Vás privíta milá pani a dá Vám do ruky formulár. Tento formulár obsahuje množstvo koloniek, ktoré ani netreba vyplniť no zbytočne Vás budú zneisťovať. Nesmiete spraviť žiadny preklep ani chybu lebo celé podanie bude chybné, preto si dávajte VEĽKÝ POZOR na to čo a kam vypisujete nakoľko aj malá chyba Vás bude stať ďalší čas s vyplnením formuláru. Vyplnenie formuláru trvá zhruba hodinku, záleží od počtu činností spoločnosti ktoré si zvolíte, tak isto aj počet konateľov zaváži. Keď už ho máte vyplnený musíte zaplatiť poplatok za každú voľnú živnosť 5,- €, pokiaľ máte v záujme si dať zapísať aj viazané a remeselné živnosti, pripravte sa preukazovanie spôsobilosti Vami zvoleného zodpovedného zástupcu ktorý musí disponovať rôznymi potvrdeniami a oprávneniami aby mohol vykonávať tieto činnosti. Narade je komunikácia s milou pani zo živnostenského a dokazovanie, že naozaj dokážete robiť tieto práce, takže sa pripravte na viac násobné návštevy úradu. Ak všetko dopadne dobre vybavovaním ste strávili zhruba 5 hodín a zbytočne zaplatili cca 70,- €

Podanie návrhu na zápis spoločnosti do Obchodného registra Slovenskej republiky: 

s nami budete mať živnostenský list vybavený za 3 dni a následne hneď podávame návrh na zápis s.r.o. Súdny poplatok nás stojí len 165,75 lebo disponujeme zaručeným elektronickým podpisom a preto je súdny poplatok len polovičný, samozrejme že aj tento poplatok je už v cene založenia s.r.o. a nič naviac nám neplatíte.

Podanie návrhu na zápis spoločnosti do Obchodného registra Slovenskej republiky:

keď Vám už konečne zaslali živnostenský list, môžte podať žiadosť na obchodný register, na to Vám treba všetky dokumenty ešte raz skontrolovať lebo súd posudzuje dokumenty o čosi prísnejšie ako živnostenský úrad. Pokiaľ nebývate v krajskom meste, musíte do najbližšieho vycestovať, ktoré to bude si zistíte podľa jeho príslušnosti. Keď prídete na súd je zas potrebné vyplniť ďalší obsiahli formulár, údaje ktoré do neho vkladáte sa veľmi nelíšia od tých čo vyžadoval živnostenský úrad, len sú inak nazvané a rozdielne usporiadané. 

Prevzatie výpisu z ORSR:

výpis z obchodného registra dorazí na našu adresu do cca dvoch týždňov a hneď Vám ho zasielame aj s kompletnou dokumentáciou, ktorú sme od Vás obdržali. A tým sa naša spolupráca končí

Prevzatie výpisu z ORSR:

pokiaľ všetko dopadlo dobre, obchodný register Vám zašle na sídlo spoločnosti výpis, nezabudnite si označiť schránku názvom spoločnosti, bez toho Vám poštár nebude môcť doručiť Vaše dokumenty. Pokiaľ ste spravili chybné podanie, je potrebné spraviť podanie námietok proti zamietnutiu podania a dodať prerobené alebo chybné dokumenty na príslušné číslo podania.

Verím že ste si všimli plusy založenia s.r.o. s našou spoločnosťou a v budúcnosti využijete naše služby. Teším sa na ďalšiu spoluprácu. 

Neváhajte nás kontaktovať

Máte otázku?

Mgr. Michal Kaliak

Sme tím špecialistov, ktorí Vám založí firmu alebo spoločnosť. Našim cieľom je zjednodušiť založenie spoločnosti cez internet.

Mgr. Michal Kaliak - konateľ spoločnosti

Sídlo spoločnosti

Elula s. r. o.
Hviezdoslavova 275/27
Žiar nad Hronom 965 01
Slovensko

Firemné údaje

IBAN: SK3711000000002949137010
IČO: 55 018 165
DIČ: 2121839720

Kontaktný formulár

Kancelária Bratislava

SRO-Start.sk
Záhradnícka 46/A
821 08 Bratislava